Szczegóły menu tygodniowego
Poniedziałek
typ posiłku nazwa
zupa*
drugie danie
napój do obiadu
*jeżeli jest w zestawie
typ posiłku | nazwa |
---|---|
zupa* | |
drugie danie | |
napój do obiadu |
Wtorek
typ posiłku nazwa
zupa*
drugie danie
napój do obiadu
*jeżeli jest w zestawie
typ posiłku | nazwa |
---|---|
zupa* | |
drugie danie | |
napój do obiadu |
Środa
typ posiłku nazwa
zupa* Pomidorowa
drugie danie Filet z dorsza z ziemniakami i surówką z kiszonej kapusty
napój do obiadu Domowa woda smakowa
*jeżeli jest w zestawie
typ posiłku | nazwa |
---|---|
zupa* | Pomidorowa |
drugie danie | Filet z dorsza z ziemniakami i surówką z kiszonej kapusty |
napój do obiadu | Domowa woda smakowa |
Czwartek
typ posiłku nazwa
zupa* Ogórkowa z ryżem zabielana
drugie danie Makaron z kurczakiem i kremowym sosem szpinakowym
napój do obiadu Kompot
*jeżeli jest w zestawie
typ posiłku | nazwa |
---|---|
zupa* | Ogórkowa z ryżem zabielana |
drugie danie | Makaron z kurczakiem i kremowym sosem szpinakowym |
napój do obiadu | Kompot |
Piątek
typ posiłku nazwa
zupa* Kalafiorowa
drugie danie Zapiekany ryż z jabłkami i sosem śmietankowo waniliowym
napój do obiadu Kompot
*jeżeli jest w zestawie
typ posiłku | nazwa |
---|---|
zupa* | Kalafiorowa |
drugie danie | Zapiekany ryż z jabłkami i sosem śmietankowo waniliowym |
napój do obiadu | Kompot |
Życzymy Smacznego
Zapaszamy do zamówień
Lista alergenów! Do pobrania
Zgodnie z rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady N 1169/2011 w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności , które ze szczególnym uwzględnieniem alergenów, muszą być łatwo dostępne tak , aby rodzic miał świadomość, że w odniesieniu do danej żywności występują kwestie związane z alergiami i nietolerancją pokarmową.
W związku z powyższym przy jadłospisie jest spis alergenów, a przy każdym posiłku numer alergenu jaki zawiera:
Numery alergenów występujących w posiłkach:
1. MLEKO – i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
2. JAJA – i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
3. ZBOŻA – zawierające gluten( pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz)
4. ORZECHY – ( migdały, orzechy laskowe, orzech włoskie, orzechy nerkowe, orzechy brazylijskie i ich pochodne)
5. ORZECHY ZIEMNE – i produkty pochodne ( produkty przygotowane na ich bazie)
6. RYBY – i produkty pochodne ( produkty przygotowane na ich bazie)
7. SELER – i produkty pochodne ( produkty przygotowane na ich bazie)
8. SOJA – i produkty pochodne ( produkty przygotowane na ich bazie)
9. MIÓD – ( produkty przygotowane na ich bazie)
10. GORCZYCA – i produkty pochodne( produkty przygotowane na ich bazie)
11. NASIONA SEZAMU – i produkty pochodne ( produkty przygotowane na ich bazie)
12. MIĘCZAKI – i produkty pochodne ( produkty przygotowane na ich bazie)
13. SKORUPIAKI i produkty pochodne
14. ŁUBIN i produkty pochodne
Alergeny do bieżącego menu – lista do pobrania w formacie PDF poniżej