Szczegóły menu tygodniowego
Poniedziałek
typ posiłku nazwa
zupa* Pomidorowa z makaronem
drugie danie Mango sticky rice - mleczny ryż z jogurtowym sosem z mango, jabłko do chrupania
napój do obiadu Domowa woda smakowa
*jeżeli jest w zestawie
typ posiłku | nazwa |
---|---|
zupa* | Pomidorowa z makaronem |
drugie danie | Mango sticky rice - mleczny ryż z jogurtowym sosem z mango, jabłko do chrupania |
napój do obiadu | Domowa woda smakowa |
Wtorek
typ posiłku nazwa
zupa* Zimowa z jarmużem i pęczakiem
drugie danie Filet drobiowy z ziemniakami i surówką
napój do obiadu Kompot
*jeżeli jest w zestawie
typ posiłku | nazwa |
---|---|
zupa* | Zimowa z jarmużem i pęczakiem |
drugie danie | Filet drobiowy z ziemniakami i surówką |
napój do obiadu | Kompot |
Środa
typ posiłku nazwa
zupa* Jarzynowa ze szpinakiem i ziemniakiem
drugie danie Kurczak po chińsku, ryż i warzywa w sosie
napój do obiadu Kompot
*jeżeli jest w zestawie
typ posiłku | nazwa |
---|---|
zupa* | Jarzynowa ze szpinakiem i ziemniakiem |
drugie danie | Kurczak po chińsku, ryż i warzywa w sosie |
napój do obiadu | Kompot |
Czwartek
typ posiłku nazwa
zupa* Pieczarkowa z łazankami
drugie danie Gulasz z warzywami i soczewicą, kasza i surówka
napój do obiadu Domowa woda smakowa
*jeżeli jest w zestawie
typ posiłku | nazwa |
---|---|
zupa* | Pieczarkowa z łazankami |
drugie danie | Gulasz z warzywami i soczewicą, kasza i surówka |
napój do obiadu | Domowa woda smakowa |
Piątek
typ posiłku nazwa
zupa* Ogórkowa
drugie danie Kotlet rybny z warzywami, ziemniaki i kiszona kapusta
napój do obiadu Kompot
*jeżeli jest w zestawie
typ posiłku | nazwa |
---|---|
zupa* | Ogórkowa |
drugie danie | Kotlet rybny z warzywami, ziemniaki i kiszona kapusta |
napój do obiadu | Kompot |
Życzymy Smacznego
Zapaszamy do zamówień
Lista alergenów! Do pobrania
Zgodnie z rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady N 1169/2011 w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności , które ze szczególnym uwzględnieniem alergenów, muszą być łatwo dostępne tak , aby rodzic miał świadomość, że w odniesieniu do danej żywności występują kwestie związane z alergiami i nietolerancją pokarmową.
W związku z powyższym przy jadłospisie jest spis alergenów, a przy każdym posiłku numer alergenu jaki zawiera:
Numery alergenów występujących w posiłkach:
1. MLEKO – i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
2. JAJA – i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
3. ZBOŻA – zawierające gluten( pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz)
4. ORZECHY – ( migdały, orzechy laskowe, orzech włoskie, orzechy nerkowe, orzechy brazylijskie i ich pochodne)
5. ORZECHY ZIEMNE – i produkty pochodne ( produkty przygotowane na ich bazie)
6. RYBY – i produkty pochodne ( produkty przygotowane na ich bazie)
7. SELER – i produkty pochodne ( produkty przygotowane na ich bazie)
8. SOJA – i produkty pochodne ( produkty przygotowane na ich bazie)
9. MIÓD – ( produkty przygotowane na ich bazie)
10. GORCZYCA – i produkty pochodne( produkty przygotowane na ich bazie)
11. NASIONA SEZAMU – i produkty pochodne ( produkty przygotowane na ich bazie)
12. MIĘCZAKI – i produkty pochodne ( produkty przygotowane na ich bazie)
13. SKORUPIAKI i produkty pochodne
14. ŁUBIN i produkty pochodne
Alergeny do bieżącego menu – lista do pobrania w formacie PDF poniżej